duminică, 8 noiembrie 2009

DAR-ul lui Mongo

DAR = Dictionar de Abrevieri Recente

Cuvant inainte.
Draga cititorule, deoarece in ziua de astazi, din ce in ce mai multe persoane folosesc internetul pentru a comunica, este nevoie de o reconsiderare a termenilor folositi in mod uzual si implicit a abrevierilor uzitate. Dupa cateva zile de activitate in cadrul Academiei Romane, propun aceasta lista de abrevieri. Sper ca le veti folosi ca atare.

10 – [ten] Desemneaza actiunea de a te duce undeva! Explicatia este: Dute in = dute’n = ten. Exemplu: “10 pizda matii bai prostule!”
PL – penis in argou. Se ataseaza de obicei ca prefix unor alte abrevieri cea mai uzuala fiind M=mea. Expresia “plm” indica o stare de resemnare. Ex: “PLM , asta e, n-am ce sa mai fac!”
PZ – Zona ce cuprinde vulva, labiile , uretra si clitorisul in argou. Utilizarea este identica cu cazul de mai sus!
PDL – Pizda diminueaza Laba ! Expresie folosita mai ales in conversatiile cu o persoana de sex masculin pentru a ii explica o realitate.
HI – Prescurtare pentru indemnul “hai” . Ex: “HI la mine”, “HI la o bere”
GTG – Exprimare a dorintei de a copula cu o partenera in argou. Folosita exclusiv de cei ce doresc sa creeze un senzatie de superioritate prin folosirea de termeni in limba engleza. GTG= Girl, te gauresc! Sinonim cu WTF = Woman, te fut!
BR = Noroc 3 litri
BEC = Bautura etilico-concentrata. Ex: “Vodka este BEC”
BVB – este folosit simplu ca interogatie! BVB= “bem vin/bere?” “/”=”sau”
MBA – Termen folosit pentru descrierea unui titlu academic dobandit. Ex:” Cand am fost la Oxford mi-am luat diploma MBA” . MBA= Maestru Bautor Alcool
BEM – Biroul Electoral Municipal

Un comentariu:

  1. Lucrarea este de o inalta tinuta ,bine argumentata si foarte clar exprimata ceea ce denota o buna cunoastere a limbii romane si engleze. Termenii argoticii sunt folositi cu pricepere si dau savoare acestei lucrari .
    Va recomand introducerea urmatoarei expresii:
    10+R = 10R = ten cu r = te’n cur
    EAFKT

    RăspundețiȘtergere